zondag 27 april 2014

Koppeling (pairing) van de afstandsbediening met de Drift Ghost & Ghost-S.

Koppeling (pairing) van de afstandsbediening met de Drift Ghost & Ghost-S.

Bij de aanschaf van een nieuwe camera is de afstandsbediening steeds vooraf gekoppeld ('ge-paired') met de camera. Dit wil zeggen dat beide klaar zijn voor gebruik.
Het kan echter gebeuren dat die koppeling om een of andere reden verbroken raakt. Hoe los je dit op ?

Vooreerst : zorg dat de batterijen van de camera en de afstandsbediening volledig geladen zijn.

Ga via het menu naar "instellingen". Daar vind je de keuzemogelijkheid "Afstandsbediening". Deze dient actief te staan. Dus het "V"-tje dient zichtbaar te zijn ipv de "x".
Onder de optie "Afstandsbediening" vind je "Koppeling op afstand". Dat selecteer je door op de bevestigingsknop te drukken.
Je hebt dan 2 keuze mogelijkheden:
oo> vooreerst een vakje met 2 bolletjes. Dit dient om de afstandsbediening te koppelen aan 1 camera. Je bevestigd deze keuze. Er komt een bericht op het scherm van de camera : "Please click Rec on your remote" Je dient dus op de afstandsbediening het knopje met het Drift logo in te drukken om de koppeling te activeren. Opgelet: je hebt hiertoe maar enkele seconden de tijd. Zorg dus dat je je afstandsbediening bij de hand hebt.
oo> Onder "Koppeling op afstand" heb je ook een 2° mogelijkheid : een icoontje met 1 groot bolletje verbonden met 3 kleine bolletjes. Deze optie laat je toe om 1 afstandsbediening te koppelen aan meerdere cameras van hetzelfde type. Wanneer je deze keuze activeert heb je opnieuw slechts enkele seconden om de Rec-knop op de afstandsbediening in te drukken.

Het gebeurt dat, na het uitvoeren van een firmware update de verbinding met je afstandsbediening niet meer werkt. In dat geval is het uitvoeren van bovengenoemde handelingen aangewezen om het euvel op te lossen.

Wanneer het niet lukt om de koppeling te maken kan het nuttig zijn om de meest recente firmware voor jouw camera te (her-)installeren en de koppeling opnieuw uit te voeren via het menu "instellingen', zoals hierboven omschreven.
De versie van de firmware op je camera vind je eveneens terug via de "instellingen" in het menu.
Volg de link naar https://driftinnovation.com/blogs/support    om de meest recente firmware voor je camera te vinden.

Ter info: 
>> de afstandsbediening schakeld zichzelf automatisch uit na 15 seconden wanneer hij geen contact kan leggen met een camera die, binnen bereik, op "ON" staat.
>> de combinatie van de WiFi-connectie en het gebruik van de afstandsbediening is niet aangewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten