dinsdag 6 mei 2014

Algemene voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van Drift actie cameras (Drift HD 720p, HD, Ghost en Ghost-S)

DRIFT Innovation actie cameras : Algemene Voorzorgsmaatregelen
De Drift actie cameras zijn kleine vernuftige toestellen die bedoeld zijn om video- en foto-opnames te maken bij de meest uiteenlopende actie momenten. Ze "kunnen tegen een stootje", maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ze onverwoestbaar zijn.
Voor een onbekommerde lange levensduur van je camera dien je rekening te houden met volgende logische algemene voorzorgsmaatregelen:

- De camera is 2m schokbestendig. Het spreekt echter voor zich dat je steeds zowel de camera als zijn accessoires veilig en stevig dient te bevestigen en bewaren.
- Voor je eigen veiligheid adviseren we om de toetsen op de camera niet te gebruiken tijdens je actie-momenten.
- Onderwerp de camera niet voor langdurige periode aan stoffige of vochtige omstandigheden.
- Laat de camera niet te lange tijd onderworpen zijn aan extreme hoge temperaturen, zoals in direct volle zonlicht. Hierdoor zouden zowel de camera behuizing als interne componenten beschadigd kunnen raken.
- Reinig de lens en het scherm met een antistatisch micro fiber doekje om stof en vingerafdrukken te verwijderen. Het gebruik van chemische reinigingsmiddelen is niet nodig.
- De camera is voorzien om te functioneren bij temperaturen tussen -10° C en + 40° C.
- Schakel de camera uit alvorens de batterij of het geheugenkaartje te verwijderen om beschadiging of het verlies van data te vermijden.
- Verwijder de batterij en het geheugenkaartje wanneer je de camera lange tijd niet gaat gebruiken.
- De Drift cameras zijn ontwikkeld om te weerstaan aan sneeuw, regen , stof en waterspatten. Specifiek voor de Drift HD Ghost en de Drift Ghost-S weerstaan ze ook aan een onderdompeling onder water tot maximum -3m voor periodes van maximum 30 minuten.
- Het gebruik van de camera bij temperaturen lager dan 0° C verminderd de capaciteit en levensduur van de batterij.
- Laad de batterijen niet bij temperaturen lager dan 0° C.
- Verwijder zout water en stof steeds alvorens de camera na gebruik op te bergen.
- Gebruik steeds de waterdichte behuizing bij activiteiten waarbij de camera veelvuldig aan water/vocht is onderworpen.
- Gebruik de inkeping van de universele clip om de waterdichte achterklep (Drift HD Ghost en Drift Ghost-S) aan de camera te bevestigen. Zie tekening.


Opgelet ! 
- De achterklep van de Ghost, Ghost-S en Stealth 2 is niet symmetrisch. Wanneer er geen batterij in de camera is aangebracht is de acterklep soms iets moeilijker te positioneren bij het afsluiten. Let op om niets te forceren bij het aandraaien van de klep.
- De waterdichtheid van de Drift HD Ghost en Drift Ghost-S is enkel verzekerd, max -3m, wanneer je de de achterklep correct en stevig hebt aangebracht. Gebruik de camera nooit langer dan 30 minuten in water. Bij intensievere wateractiviteiten is het gebruik van de waterdichte behuizing aangewezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten