woensdag 28 mei 2014

Afstandsbediening (remote) Drift HD, HD720p, Stealth, HD170 : koppelen aan je camera

Afstandsbediening (remote) Drift HD, HD720p, Stealth, HD170
Bij de aanschaf van een nieuwe camera is de afstandsbediening steeds vooraf gekoppeld ('ge-paired') met je camera. Dit wil zeggen dat beide klaar zijn voor gebruik.
Het kan echter gebeuren dat die koppeling om een of andere reden verbroken raakt. Het kan ook gebeuren dat je camera reageert op impulsen van de afstandsbediening van vrienden (binnen bereik) die eveneens een Drift-camera en gelijkaardige afstandsbediening gebruiken.Hoe los je dit op  ?


Ga vooreerst via het 'menu' naar "instellingen". Daar vind je de keuzemogelijkheid "Afstandsbediening". Deze dient actief te staan wanneer je wil dat je camera reageert op je afstandsbediening. Dus het "V"-tje dient geselecteerd te zijn ipv de "x". Selecteer je toch de "x" dan zal je camera niet reageren op impulsen van een afstandsbediening.

In hetzelfde menu (Instellingen)  vind je ook "Initialiseren afstandsbediening". Dat selecteer je door op de bevestigingsknop te drukken.
Je hebt dan 2 keuze mogelijkheden:

o> De eerste is een cirkelvormig pijltje. In die stand kan je je afstandsbediening koppelen (pairen) door op je afstandsbediening de activatieknop in te drukken. Bij een geslaagde koppeling zal de camera een pieptoon geven en naar de menu-optie "Initialiseren afstandsbediening" terugkeren. Je camera zal dan uitsluitend reageren op impulsen van jouw afstandsbediening.
o> De 2° keuzemogelijkheid is een icoontje met een rood kruisje. Wanneer je dit activeert ontkoppel je jouw camera van jouw specifieke afstandsbediening. Dit heeft tot gevolg dat je camera wel nog zal reageren op jouw afstandsbediening, maar eveneens kan reageren op impulsen van gelijksoortige afstandsbedieningen binnen bereik.

Bijkomende TIPS
o> Deze afstandsbediening bevat en 'knoopbatterij' van het type CR 2032 - 3V en is eenvoudig te vervangen door de onderzijde van de afstandsbediening los te schroeven.
o> Opgelet ; De afstandsbediening is stof- en regenbestendig maar niet waterdicht. Het is niet de bedoeling dat je ze meeneemt in het water bij watersporten. Mocht je reden hebben om te denken dat er water in de afstandsbediening is terechgekomen, adviseren we je om ze open te maken, de batterij te verwijderen en minimum 24u te laten drogen in een warme geventileerde ruimte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten