zondag 27 april 2014

Hoe de WiFi activeren en gebruiken bij de Drift Ghost en Drift Ghost-S ?

Hoe de WiFi activeren en gebruiken bij de Drift Ghost en Drift Ghost-S ?
Sinds de lancering van de Drift Ghost (eind 2012) beschikken de Drift cameras over een ingebouwde WiFi-spot. Je kan hierdoor een verbinding maken tussen je camera enerzijds en je smartphone of tablet anderzijds.
Om de WiFi te gebruiken dien je zowel op de camera als op je smartphone/tablet handelingen uit te voeren.Activatie van de WiFi van de camera.
- In het camera-menu onder "instellingen" vind je de optie "WiFi Network Name" (netwerk naam). Deze staat standaard ingesteld op '000'. Je hebt hier de mogelijkheid om je camera een eigen naam te geven waardoor zijn WiFi-spot eenvoudig terug te vinden is in de lijst "beschikbare WiFi verbindingen" op je smartphone of tablet.
- In het camera-menu onder "instellingen" vind je ook de optie "WiFi". Deze dien je te activeren door het vinkje te selecteren en te bevestigen.
OPGELET: er dient zich steeds een Micro SD geheugenkaartje, met een minimum aan vrije ruimte, in de camera te bevinden. Zonder geheugenkaartje kan je de WiFi niet activeren.

Installatie van de Drift App op je smartphone of tablet.
- Op je smartphone of tablet ga je naar de App-store (Apple) of Google Play Store (Android). Daar vind je bij de zoekopdracht "Drift App" de app die je dient te installeren op je smartphone of tablet.
Voor Apple toestellen is er momenteel de versie 2.5 beschikbaar. Deze is compatibel met zowel de Drift Ghost-S als de Drift Ghost en beshikt over alle functionaliteiten.
Voor Android toestellen is er de versie 2.0 beschikbaar. Deze versie is 100% compatibel met de Drift Ghost. Je kan deze App ook gebruiken bij je Drift Ghost-S, maar de nieuwste functies die eigen zijn aan de Ghost-S kan je via deze versie nog niet gebruiken. We verwachten de verie 2.5 voor Android zo spoedig mogelijk en kondigen de lancering ook aan op deze Blog.
Installeer de App op je toestel.
Opgelet: wanneer je een nieuwere versie van de Drift App wil installeren is het aangewezen om eerst de oudere versie van je smartphone of tablet te verwijderen.
Je vind info ivm de laatste versies van de Drift App op de pagina van Drift Innovation.

Verbinding maken met de camera vanaf je smartphone of tablet.
Onder de instellingen van je smartphone of tablet ga je op zoek naar de beschikbare WiFi-spots.
Daar vind je de camera terug onder "Ghost 000" of de naam die je er mogelijks zelf hebt aan gegeven (zie hierboven). Selecteer je camera en activeer de WiFi verbinding.
Daarna start je de Drift Applicatie op. Deze applicatie zal dan automatisch verbinding maken met je camera.


Schakel de afstandsbediening uit!
Het gecombineerd gebruiken van de WiFi én de afstandsbediening geeft interferentieproblemen. Wanneer je de WiFi gebruikt is het aangewezen om de afstandsbediening uit te schakelen en ze op de camera te desactiveren. Dat laatste doe je via "instellingen' in het menu. Je vind daar de keuzemogelijkheid "afstandsbediening" waarbij je dan "x" slecteerd ipv "v".
Vergeet ze achteraf niet opnieuw op actief te zetten ;)

Voor het gebruik van de App maak ik aparte Blog-berichten aan.

Laat niet na bij eventuele vragen contact op te nemen door te reageren op dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten